Jag är kapabel att försvara landet, typ

Vet ni vad? Det otroliga har skett. Idag fick jag ett brev från Rekryteringsmyndigheten med inloggningsuppgifter och kravet att lämna mina uppgifter till dem där. Ni anar inte hur nöjd jag blev. Bara 9 månader  efter att min tvillingbror fick samma brev, som ska komma dagarna efter att man fyllt 18.

Om det är en ren slump eller inte vet jag inte. Men brevet jag fick idag var daterat den 2 januari, alltså fyra dagar efter mitt tidigare blogginlägg i ämnet. Dessutom fick en vän med samma diagnos som mig, som också fyllde 18 förra året, ett likadant brev idag. Jag kan bara konstatera att det ger vissa vibbar om att Rekryteringsmyndigheten läser bloggar.

Så om ni gör det, ni får gärna anpassa frågorna lite bättre. Jag skulle gärna göra tjänstgöring, och klara det rent psykiskt. Sen att jag ibland knappt kan klia mig på näsan, rent fysiskt, är en annan sak. Tack för att personer med funktionsnedsättningar helt plötsligt faktiskt räknas in i gruppen “alla”!!!

Mitt nästa steg i det hela är nog att söka GMU (grundläggande militär utbildning, eller nått sånt). Det innefattar visserligen ett fystest om man kommer så långt, men liksom hallå, jag har en motor?! Vad tror ni?

Se tidigare inlägg på ämnet här: http://smatyp2.se/blogg/2011/12/28/vem-ar-kapabel-att-forsvara-landet/One Response

 1. Tobbe Says:

  Hej,
  Jag fick frisedel direkt från dem, men det var ju ca 25 år sedan…
  Ska du göra GMU kanske du behöver en sån här: http://tankchair.net/

  Kan vara bra annars med ;-)
  Ha det gött!!
  /tobbe

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.

bloglovin