Att bli en siffra i statistiken

Jag satt tidigare idag och bläddrade i  ett tiotal olika kurskataloger från högskolor och universitet. Det är högtid att börja söka det om jag ska plugga vidare. Vilket jag antagligen ska. När jag satt där och bläddrade slog det mig. Jag har ingen aning om vad jag vill göra, eller vad jag kommer göra.

Jag insåg att jag kommer vara en del av den där statistiken på ungdomsarbetslösheten, en del av de där 17% av Norrköpingsbor 18-25 som inte har något att göra. Jag insåg att jag kommer vara en del av den där statistiken på personer med funktionsnedsättningar som saknar sysselsättning. Jag insåg att trots att jag knappt har tid till skolan nu så kommer jag räknas som en ungdomsarbetslös person med funktionsnedsättning där alla statistiken säger att jag sitter hemma.

Nej, jag kommer inte ha någon inkomst efter den 15 juni som läget ser ut idag. Jag kommer dock ha sysselsättning. Jag ska tillbringa sommaren först i ett tält på Peace & love med Unga Rörelsehindrade för att sedan åka direkt därifrån till Almedalen och sedan senare i sommar förhoppningsvis vara med på Stockholm Pride. Men nej, statistiken säger att jag kommer sakna sysselsättning.

Som det ser ut idag har jag tre lediga helger kvar innan jag tar studenten, min kalender är snart fullbokad ända till sommaren. Jag älskar att ständigt ha saker på gång, och det är kul. Det funkar ganska bra dessutom, kunde kanske prioritera skolan högre. Men samtidigt. Det program jag går på gymnasiet lämnar mig med en framtidsutsikt. Att plugga vidare eller byta karriär. Konkurrensen är enorm för de jobb som relaterar till mitt gymnasieprogram. Därför prioriterar jag inte skolan högre, för jag vet att jag med större sannolikhet har ett jobb, en framtid, med det jag gör på min “fritid”.

Jag har verkligen ingen aning vad jag gör efter den 15 juni. Det känns fruktansvärt och fantastiskt skönt, samtidigt.One Response

  1. Caroline Says:

    Ganska säker, i alla fall, på att det kommer vara något av betydelse.

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.

bloglovin