Nobelpristagare får ta bakvägen

Jag fick ett mejl vidarebefordrat till mig tidigare idag som fick mig att reagera starkt.

Ikväll har nobelpristagarna mottagning på Nordiska museet. Mottagningen sker via entrén stora trappan. Vilket är precis vad det säger en stor trappa. Sveriges stolthet Tomas Tranströmer kommer imorgon att mottaga Nobelpriset i litteratur, gratulerar. Han är en man som börjar bli till åren kommen och har viss fysiska problem, förflyttar sig oftast i rullstol. Tranströmer kommer,  om hans kropp tillåter, att hänvisas till att ta sig in på Mottagningen via personalingången på Nordiska museet.

Jag blir förbannad. Det är en skam för Sverige att en Nobelpristagare hänvisas till en personalingång på sin egen mottagning!

Vi behöver en diskrimineringslagstiftning nu. Det är inte bara Nobelpristagare som hänvisas till personalingångar och i många fall nekas att komma in överhuvudtaget. Det är inget en Nobelpristagare ska behöva vara med om och det är inget någon annan heller någonsin ska behöva.

Tranströmer, om du av någon anledning läser min blogg. Bojkotta Nobelpriset! Du förtjänar det definitivt, men du förtjänar inte att behöva gå omvägar, det är du som ska få priset, det är efter dig mottagningar och allt runt omkring ska anpassas! I övrigt får jag gratulera.Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.

bloglovin