Gå till menyn

En bloggavTobias Holmberg

Om mig

Jag heter Tobias Holmberg. Just nu är jag 18 år, men man har en tendens att bli äldre har jag märkt. Jag är en alldeles vanlig ovanlig 18-åring. Jag har en muskelsjukdom som heter Spinal muskelatrofi typ II, kort och gott SMA typ 2. Tack vare det tror jag livet har lärt  mig mycket. Jag blev chef över mina assistenter när jag var 14 år och jag sparkade min morsa när jag var 15 år. Det symboliserar nog mig väl. Jag bestämmer över mitt liv.

Jag bor med min mamma och min tvillingbror, den jäveln snodde dock musklerna. Dessutom har jag en storasyster som flyttat hemifrån (ganska skönt, men säg inte det högt). Jag hatar min familj, fast samtidigt är de typ bäst. Antar att det är så familjer ska vara.

Min huvudsysselsättning är skolan där jag läser tredje året på gymnasiet med inriktning på media. Utöver skolan har jag dock en rad andra saker jag mer än gärna ägnar tid åt.

Jag är sedan 7 års ålder extremt politiskt intresserad, då menar jag extremt. Jag sa redan då att jag ska bli statsminister, och det är ett mål  jag har kvar än idag. Jag är aktiv i Ung Vänster och driver på med det jag brinner för. Dessutom är jag aktiv och uppkäftig i alla tänkbara funktionshinderföreningar. Så det där med skolan kanske det inte är allt för mycket av trots allt, ibland finns inte tiden och som jag säger, ofta så mamma hör: Utan politik finns det ingen skola att gå till.

Jag tror helt enkelt på att om något inte är som du vill, förändra det!

Kontakt: tobias@smatyp2.se